Nieuwsletter musings Herfst 2023. Ze is er weer. Het seizoen of halve jaar waarin we uitgenodigd worden ons terug te trekken van alle hoge energie die ons meenam op eindeloos avontuur.

De natuursappen hebben zich teruggetrokken, net als de onze. Als we ons kunstmatige licht wat zouden laten, zouden we langzaam verstillen en willen hibernaten. 

De tijd om te verwerken wat er allemaal is gegroeid en wat nu doodgaat; én wat blijvend in onze grond is geworteld. Aanstaande zondag 29 oktober is het in het Keltische jaarwiel het ‘hoogtepunt’ van deze omrekening. De viering waarin we dit doodgaan eren. Samhain. Dia de los Muertos. Allerzielen. Halloween. De dood. De doden. Maar ook alles wat wij nu dood laten gaan. Wat we laten afsterven en loslaten. Om ons lichter te maken. Om verder te kunnen. Om volledig deel te zijn van de kringloop van het al. 

Vrouwen kennen dit, meer of minder, want elke maan(-d) gaan wij door deze tijd, net vóór onze menstruatie. Aan de rem trekken is niet gemakkelijk. Waarin jouw ja tegen de wereld een nee wordt, en een ja tegen jezelf. 

Dit zinnetje geeft mij energie. Het mag! We mogen nee zeggen! We mogen naar onszelf in de spiegel kijken! We mogen rusten! We mogen rouwen om verlangens die het daglicht niet hebben gezien; onze creatief die niet geboren zijn.

De herfst ademt de diepte en de ruimte van de hummus. Daar, waar het verteerd. Opdat we in de lente opnieuw geboren mogen worden. 

  • Dus, waar rouw jij om?

  • Welke verlangens zijn niet vervuld?

  • Wat ligt er nog in je buik als een klomp zwaar deeg, al was het idee misschien ooit zo leuk en onschuldig? 

Zit met deze vragen en laat jezelf reizen. Dit is de tijd, de plek van het westen, daar waar we oud en wijs worden, de plek van onze voorvaderen, de plek waar we ons terugtrekken en tegelijkertijd doorzichtig voelen en geaard; want de sluiers zijn hier dun en tot aarde keren wij terug. De zon gaat hier onder, en het gouden uur nodigt ons uit tot introspectie. We Laten Los. Beer zal ons helpen; een hol maken is haar kracht. Zo’n groot beest die dan nestelt en al haar vet verliest in de months to come.Niet voor niets krijgen we juist NU nieuwe appels; het symbool van leven en vruchtbaarheid. Leven en dood is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus. Maak appelmoes en ga op lange verstillende heidewandelingen. Luister naar deze muziek om de verstilling je te laten vervullen. Bak een brood. Stop het vol met dat wat je wilt teruggeven aan de grote moeder. Geef dank én je zoete zilte tranen.Geef het aan de natuur en laat haar je helpen.

KOMENDE EVENTS

  • Aanstaande zondag 29 oktober is het in het Keltische jaarwiel het ‘hoogtepunt’ van deze omkanteling. Samhain. Dia de los Muertos. Allerzielen. Halloween. Ik zal in ritueel zijn met Roosien, mijn lieve vriendin van Mugoba tempel. Als je interesse hebt erbij te zijn, wees welkom. Te Amsterdam west. 

  • In december tijdens de heilige winterdagen; Yule, wil ik je uitnodigen met mij het Vrouwelijk Bewustzijn te verkennen. We reizen en door deze dagen heen én verkennen onszelf als zijnde draagster van het vrouwelijke bewustzijn. Een 4-luik met meditatie, embodied practices van yoni-steam, 5 elemental breast massage, anger release, conscious feeling tot kruidenwijsheid en intuïtief vermogen. 1, 15 & 29 dec, 12 jan. Vrijdagavonden 19-21:30 te De Nieuwe Yogaschool Amsterdam.

Ik blijf bodywork sessies geven a la Rosen Methode vanuit mijn jaartraining bij Touch&Awareness. Dit heerlijke werk verbind ons op emotioneel en fysiek niveau waaneer we ruimte geven daar waar we blokkades ervaren. Het is simpel, vol begrip, licht, zacht en toch diepgaand. Als je na fijne aanraking meer ontspanning ervaart is dat toch al diepe winst? Nu 5 kwartier lichaamsgerichte therapie voor slechts €50 te Heerhugowaard. 

‘Mijn lichaam had alles zó nodig. Al die ademruimte, de aandacht. Alsof je handen mijn adem ruimte gaf, het in me en door me mocht stromen. Eindelijk gezien worden, helemaal.’

‘Je sessies helpen me uit mij hoofd te gaan en naar mijn lichaam te luisteren.’

‘Tijdens de sessie werd met veel zachtheid gespiegeld wat er in mijn lijf gebeurde door te voelen. Ik voelde eindelijk hoe veiligheid en vertrouwen voelt, door jouw handen.’ 

BONUS: Anger/Emotional release practice workshop voor wie wenst! Om te leren energie weer op gang te brengen als je je ‘stuck’ voelt. Ik heb al twee gegadigden, bij een aantal van 6 gaat dit door. Te Heerhugowaard. Sliding scale €25-€45. Ook leuk te leren om met je kinderen te beoefenen! 

  • Sharing en openen

  • Voicerelease (met drum) 

  • Uitleg over het waarom én de practices

  • BeoefenenSharing & afsluiting

    KRUID VAN HET MOMENT

    Lavendel ~ helpt je alle maskers af te nemen door haar harmoniserende kracht en nodigt je uit je echte zelf te belichamen. Waar je echt voor staat en wat je echt voelt; in deze tijd van oorlog een belangrijk activisme. Werkt ‘harmoniserend’ in tegenstelling tot enkel ‘ontspannend’ houdt dat veel meer in; om harmonie te ervaren moeten soms blokkades doorbroken worden; maskers afgezet. Kalmeert en versterkt je zenuwstelsel, bij slapeloosheid en stress, hoofdpijn en migraine, concentratiestoornis en geheugenzwakte, epilepsie en overactiviteit; bij nerveuze stoornissen als misselijkheid en darmkrampen, bij zonnesteek en zonneallergie. Ontkrampend en stimulerend in spijsvertering, darmen, en doorbloeding verbeterend in stijve spieren en verkrampte schouders. Bij nerveusheid, spanningshoofdpijn, migraine door stress, bij fysieke klachten door spanning. Verzachtend en desinfecterend voor de huid; bij brandwonden (dan direct biologische etherische olie op de huid uitsmeren), diverse soorten eczeem, insectenbeten; werkt insectenwerend. Op hoofdhuid luizenwerend en neetjesdodend. 

    Verkijgbaar als olie, op alcohol als tinctuur, en als balsem; vegan en met eerlijke bijenwas. 30ml €15

Volgende
Volgende

Het zenuwstelsel als poortwachter voor je gevoeligheid.